Новини
Регистрация

fortnite artНеотдавнашният рекорден счупващ се Стрийминг уебсайт "Twitch", който видя 628 000 души, които се появиха на 14 март, за да видят, че Дрейк играе игра, наречена "Fortnite", с бригада на геймърите си - е преврат на няколко фронта.

Беше победа за феновете на Дрейк, които хвърлиха поглед към техническата част на музиканта, заедно с рапъра Травис Скот и широкия приемник на Питсбърг Стийлърс Ю Джу Смит Шустер, които и двамата се присъединиха към потока.

Това беше победа за организатора, Тайлър Блевинс, също така наричан Нинджа, Синьо-косият майстор на играта , който се превърна в най-популярния потребител на платформата. (Според него привлече близо 100 000 нови абонати, като се появи заедно с поп звездата.)

Беше победа за Twitch, разбира се, услугата за стрийминг, която сега може да спечели значителен интерес от страна на потребителите в потока си от един играч на живо - не само своите eSport играчи и други събития на живо. И това беше победа за "Дискорд", чат с вградена стрийминг програма, която досега беше сравнително подземен до момента, въпреки силната лоялност сред геймърите и феновете.

Но преди всичко това беше победа за Fortnite, играта, чието огромно нарастване на популярността предизвика интереса и на разработчика Epic Games.

Колко популярна е Fortnite? За начало, тя  засмуква  пари, надминавайки предшественика си, Player Unknown’s Battlegrounds и спечелвайки повече от 100 милиона долара на месец при покупки в приложението. Не забравяйте, че това е игра, която е безплатна за изтегляне и играене, така че е доста епична. През февруари тя удари рекорд от 3,4 милиона  души, които играят играта наведнъж, докато цялостната база на играчите й е достигнала 45 милиона.

Играта съобщава, че е взела първите четири тенденции теми на Twitter в нощта на  стриймът на Блевинс с Дрейк. И докато някои смятат, че онази вечер е потенциално новаторски момент за хип-хопа, изглежда много по-очевидно, че това е един истински момент за игра на култура, издигане на ниша, общности, ориентирани към общността, дори само за миг.

ninja drake travis scott juju smith schuster

И така, какво точно направи Fortnite, и защо привлича толкова много различни видове играчи? За да разберем това, трябва да разгледаме видовете игри, които емулира - и как те превъзхождат, за да създадат нещо ново, модерно и забавно.

Играта "Fortnite" може да се играе в един от двата най-различни режима на игра.

Има оригиналната Fortnite, издадено миналото лято като заглавие за ранен достъп - по същество бета версия - от Epic Games, дългогодишни разработчици, залагащи се на заглавия като Gears of War и Infinity Blade. Fortnite е това, което е известно като игра "Sandbox", защото това е нелинейна история и акцентът за играча е да се разхожда, да изследва и да изгражда света, докато приключва Quest-ове в своето свободно време. С други думи, това е като Minecraft.

Но има обрат: В игра като Minecraft вие почти правите свои собствени цели. В Fortnite, целта ви е ясна: изграждане на крепости и събиране на средства, които ще ви помогнат да оцелеете в зомби апокалипсис.

Ако някога сте си помислили какви оръжия и стратегии бихте използвали, за да надвиете зомбитата, Fortnite ви позволява да живеете във вашите оцелели фантазии. Вашата цел е да построите крепости и други сгради - от кабинки за наблюдение до пълни оръжейни замъци - които могат да оцелеят в продължение на двуседмични зомби атаки, докато са оборудвани с капани и други устройства. Fortnite също е кооперативна игра, което означава, че можете да играете с група приятели.

Когато повечето хора говорят за игра на Fortnite, те говорят за играта със специален режим Battle Royale, който привлича редица елементи от известния японски филм от 2000г. – „Battle Royale”   -танцова черна дистопия, в която студентите са принудени да се състезават в кръвосмешение, убий или бъди убит.

Той също така заема много от миналогодишния хит - Player Unknown’s Battlegrounds или PUBG, където до 100 играчи могат да се борят, за да бъдат последните останали. С други думи, геймърите играят сюжета на Battle Royale, Игрите на глада или всякакъв брой последни бойни сценарии.

Считайки популярността на Battlegrounds, Epic Games бързо добавиха режим на Battle Royale към Fortnite - но тъй като оригиналната Fortnite беше пусната само в ограничен формат, те също пуснаха Fortnite: Battle Royale като собствена нова игра, достъпна за всеки и отделно от оригинала. (От своя страна разработчикът на Battleground играе приятно и приветства своя основен конкурент в тази област.) Пълното пускане на оригиналния Fortnite дори не достигна до магазините; междувременно, Fortnite: Battle Royale, пое хазарт.

В Fortnite: Battle Royale, не се конкурирате, за да оцелеете срещу зомбита, а да превъзмогнете други хора. И за много играчи това е мястото, където нещата стават интересни.

Има две причини Fortnite е толкова популярна, и те се свеждат до достъпност: Играта е била на разположение за повече хора да играят, по повече начини.

Fortnite: Battle Royale бе пусната като безплатно изтегляне за различни платформи през септември 2017 г. и получи популярност през януари, когато добави няколко области към своя свят, включително нови градове. И накрая, през март тя бе пусната за iOS, а популярността и разрастваше. Въпреки че се пускат само за iOS - разгръщането на Android е още месеци, съжалявам, фенове на Android - мобилното приложение на играта веднага се превърна в най-продаваното приложение в 13 държави и съобщи, че е спечелило 1,5 милиона долара само през първата седмица.

fortnite battle royale 1

Възпроизводствената достъпност на играта и готовността за разполагане на множество конзоли за игри, от лаптопи до PlayStation до Xbox One, играе важна роля в популярността си. Но още един огромен тласък за популярността на играта е игра на различни платформи - което означава, че можете да играете с приятелите си, които имат достъп до него на различни устройства и платформи.

Това е сравнително рядко нововъведение в света на игрите, което отдавна е измъчвано от трудността при създаването и достъпа до игри за всяка конзола, да не говорим за възможността да играем с приятели, които използват различни устройства. Fortnite обаче позволява на потребителите, които играят, да кажем, че iPhone се състезават и играят с приятели, които са на лаптоп или на PlayStation.Разбира се, не е перфектна система; например, играта между вашата PlayStation и Xbox на вашия приятел е невъзможна - въпреки че главният изпълнителен директор на Fortnite, Тим Суини, казва, че не е само предстоящо, но "неизбежно" да се превърне в значението на този аспект на игрите за индустрията като цяло. Междуплатформеният геймплей в каквато и да било степен е огромна победа за геймърите и изглежда играе огромна роля за повишаване на популярността на Fortnite.Но може би най-големият фактор в успеха на Fortnite е това, което феновете получават, когато влязат в света на играта. Не забравяйте, че това не е просто игра Shooter, а не просто гигантска пясъчна кутия за изграждане на света - това е комбинация от двете.

И така, във версията на Fortnite:Battle Royale, играчите също могат да мащабират стени, да разрушават структури и да играят някаква комбинация от Дженга и Паркур в реално време, докато се опитват да оцелеят и надхитрят други играчи. И щом умрете, можете да продължите да гледате играта чрез камерата на човека, който ви е убил - което прави изненадващо приятното преживяване за новопостъпилите.

Всичко това позволява на играчите да приемат множество режими на игра, включително да избират да гледат и да гледат И да изберат да се доближат до него като към личната си най-опасна игра. По същество, Fortnite: Battle Royale може да бъде първата игра shooter за играчи, които не харесват игри за стрелба, заедно с тези, които харесват.

Това прави Fortnite готов да привлече нови аудитории, още преди пълното пускане на Fortnite Save The World - това е оригинален режим на зомбита, отключен и излязъл от бета - пристига в някаква мъглявина по-късно тази година. Междувременно, тъй като Fortnite: Battle Royale се предлага почти навсякъде като безплатно изтегляне, лесно е да се впуснете. Ако искате да играете с приятели, всички трябва да изтеглите приложението на собствените си устройства - уверете се, че всички са съвместими първо - и след това се регистрирайте за сметка с Epic Games.

Оттам, независимо дали решавате да се биете, да се криете, да построите или да се позабавлявате, зависи изцяло от вас.

Информационен бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин за да получавате новини за игри, мнения и много друга полезна информация.